Activitats gastronòmiques

La nostra activitat gastronòmica va molt lligada als productes que el nostre entorn ens dóna cada temporada de l’any. De bolets quasibé, si el temps acompanya, en tenim de frescos de les nostres contrades durant tot l’any. A la tardor el rovelló, la llenega, el fredolic, els camagrocs..., quan s’acosta la primavera tenim les múrgoles, els rossinyols... i a l’estiu els ceps i algun reig. Aquests bolets tant els combinem amb carn, amb peix com amb arrossos. A casa en podreu disfrutar tot l’any!

A l'estiu temps de l'horta A la tardor temps de bolets A l'hivern temps de caça i tòfona A la primavera temps de múrgoles i pèsols

 

Festa de batre el cigronet (1er diumenge de setembre)

La Festa de batre el cigronet se celebra per recordar unes feines i tasques agrícoles que s'han anat perdent amb els anys, però que són molt representatives de les tradicions locals. En el cas de Mura de manera més significativa encara, ja que el seu cigronet (petit, sense pell i de fàcil cocció) és especialment valorat en la gastronomia del nostre país, i en els darrers anys se n'ha anat recuperant el seu cultiu. A banda de la demostració de les tasques de batre el cigronet, també hi haurà una degustació del mateix.

 

Associacions gastronòmiques on estem adherits: